Кадър и видео: Bulgaria ON AIRНезависимо от строгостта на мерките и

...
Кадър и видео: Bulgaria ON AIRНезависимо от строгостта на мерките и
Коментари Харесай

Българка от Бергамо: Единственото, което чувам, е виенето на линейки

Кадър и видео:  Bulgaria ON AIR

Независимо от строгостта на ограниченията и етапа, в която COVID-19 се намира в другите точки по земното кълбо, няколко остават в действителност пулсиращите артерии.

Китай, който прави плахи стъпки да проходи още веднъж, и Италия, която виждаме в обществените мрежи да пее солидарно по балконите. Как наподобява животът в Северна Италия и един от засегнатите градове в област Ломбардия?

" В Бергамо бяхме затворени още на 8 март. Не е доста елементарно, все по-строги стават ограниченията. Полиция управлява, нямаме право да излизаме с изключение на на работа, по един път в седмицата на пазар, преустановиха и разходките на отворени места ", описа за " България заран " българката Полина Маврова, която живее в Бергамо.

По думите ѝ питателните магазини там са добре заредени, няма тълпа и ужас.

" Повече от 10 индивида не се позволяват в магазин, съблюдаваме повече от метър отдалеченост, всички сме заредени с маски. Мъчим се да сме малко по-дисциплинирани ", добави Полина.

Тя напомни, че 525 са били позитивните случаи в Бергамо единствено през вчерашния ден. " Непрекъснато чуваме за умряли близки на наши познати и за нови заболели ", добави тя.

" Единственото, което слушам от у дома е виенето на колите за спешна помощ. Положението не е розово. Нещата са действителни. Да се запазиш душевен в тази обстановка не е по никакъв начин елементарно. Това с пеенето по-прозорците е по-скоро в Южна Италия, в нашата зона не е по никакъв начин радостно ", акцентира сънародничката ни в ефира на  Bulgaria ON AIR.

И означи, че единствените, които имат право да излизат, са тези с домашните любимци, с цел да ги разходят.

" Живея тук от 19 години, не мислим да се връщаме най-малко за момента. Трябва да бъдем малко по-дисциплинирани, все по-лошо ще става ", счита Павлина.

Видео вижте ТУК

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте з
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР